Джокович и Федерер поднесоха сензацията на сезона



25-12-2018 14:18 | Станко Димов

В интервю за „Скай Спортс“, Рикардо Пиати, който в момента работи с Борна Чорич, коментира най-голямата изненада за сезон 2018 в мъжкия тенис. Изтъкнатият специалист даде любопитен отговор: полуфиналният дуел между Новак Джокович и Рожър Федерер на Мастърс-а в Париж.

„Те изиграха невероятен двубой. Нивото на игра беше изключително, което ме изненада много, защото ставаше въпрос за края на сезона. Определено не очаквах да играят по подобен начин на този етап от годината“, коментира Пиати.

Специалистът сподели мнението си и за италианския тенис, който в момента има четирима играчи от Топ 60 (Фабио Фонини, Марко Чекинато, Андреас Сепи и Матео Беретини): „Те трябва да донесат успеха, който ни липсва през последните години. Винаги сме разполагали с добри играчи, но ни липсва такъв от Топ 5 или Топ 10 на ранглистата. Ако Фабио Фонини си изготви добре програмата, може да пробие в Топ 10. След това всичко зависи от него и резултатите му, защото да пробиеш в Топ 10 е едно, а да завършиш сезона там съвсем друго. Пожелавам му го от сърце. Още повече, че неговата съпруга Флавия Пенета също беше част от Топ 10“.

Пиати коментира и новия формат на световната група за Купа „Дейвис“: „Промянята е голяма. Това ще бъде коренно различен турнир. Преди Купа „Дейвис“ се играеше в четири седмици, сега ще бъде само в една. Ще видим как ще работи следващата година“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини