Кузманов: Sofia Open е нещо много специално (видео)



23-12-2018 14:54 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов, който изпраща най-успешната си година в тениса, се готви за участието си в изключително силния и емоционален домашен турнир – Sofia Open. Мико даде специално интервю преди четвъртото издание на турнира от сериите АТР 250, което ще се проведе от 3 до 10 февруари 2019 г.

„Най-силният турнир на Sofia Open след вече проведените три издания ще бъде този през февруари 2019 година. Както повечето любители на тениса и фенове знаят, в София ще играят Стан Вавринка, Фернандо Вердаско, Гаел Монфис, Роберто Баутиста Агут, който вече е печелил турнира. Идват и новите звезди – Циципас, Хачанов, който спечели турнира в Париж, побеждавайки Новак Джокович на финала. Очаква ни много силен турнир с много интересни участници, надявам се хората да дойдат и да ги видят на живо“, заяви Димитър Кузманов.

„Моето участие на турнира в София е нещо много специално за мен, след като и направих най-силната си година досега и стигнах до 253-о място. Радвам се, че за четвърта поредна година ще имам възможността взема участие. Надявам се много хора да дойдат да ме подкрепят, защото това значи изключително много за мен, а и за целия български тенис“, каза още Димитър Кузманов.

В основната схема на Sofia Open влиза и Адриан Андреев, който ще започне 2019 г. като №2 в ранглистата на ITF за юноши до 18 години.
Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) вече потвърдиха участие в четвъртото издание на тенис турнира от сериите АТP 250 Sofia Open.

Освен Вавринка, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, в „Арена Армеец“ ще играят и: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).

Билетите за Sofia Open 2019 са в продажба в мрежата на Eventim.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини