Треньорът на Федерер: Той обича критиките, дават му сила



22-12-2018 12:05 | Николай Драганов

Треньорът на Федерер Северин Люти коментира в интервю за Sueddetusche коментира, че през годините Маестрото е искал да чува от него най-вече критики.


Двамата започват съвместна работа през 2007-ма година, а запитан дали си е представял, че все още бъдат заедно в битка за най-големите титли, Люти отвърна:


"Не, определено не! Ако ми бяха казали, че след 11 или 12 години все още ще съм тук, а Роджър ще играе толкова добре, никога нямаше да повярвам, макар той винаги да е казвал, че е способен на невероятни неща".


"Една от най-силните страни на Роджър е, че той обича да бъде критикуван. Може би си мислите, че големите играчи чуват само "Да" около себе си, защото са много добри, но има детайли, които винаги могат да ги направят по-добри. Роджър и другие големи играчи са точно такива, защото искат да стават по-добри. Искат да се подобряват и да приемат трудни задачи", коментира Люти.


По отношение на това какво се е променило от 2007-ма година насам треньорът коментира, че днес прекарват доста по-малко време заедно, най-вече заради ангажиментите на Федерер към семейството и четирите му деца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини