ВИДЕО: Надал, Федерер и Джокович на четвъртфинал в Маями



30-03-2011 10:32 | Николай Драгиев

Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер продължават отличното си представяне. Тримата основни съперници на върха в ранглистата достигнаха четвъртфиналите на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Маями.

 

За около час игра Рафаел Надал надви Александър Долгополов с 6:1, 6:2. Така той за втори път победи украинеца и за място на полуфинал ще спори с Томаш Бердих. Чехът победи с 6:3, 2:6, 7:6 Флориан Майер. Испанецът води с 9:3 на Бердих в срещите им досега.

 

Новак Джокович записа 21-а победа през сезона. Той без проблеми се справи със своя сънародник Виктор Троицки с 6:3, 6:2. За място на полуфинал Ноле ще има най-лесния наглед съперник - Кевин Андерсън. Гигантът от ЮАР надви Николай Давиденко и Джон Иснър до момента. Интересното е, че Андерсън е спечелил единствения двубой с Джокович до момента преди три години.

 

В късните часове на деня в Маями Роджър Федерер имаше нужда от 52 минути, за да се справи с Оливие Рокус - 6:3, 6:1. "И друг път ми се е случвало да чакам цяла вечност докато дойде мачът ми. Получи се бърз двубой, което е добре. Все пак дано не се случва повече," коментира Федерер.

 

Той ще има тежка задача в четвъртфиналите - Жил Симон. Французинът победи Янко Типсаревич след 4:6, 7:6, 6:2. Симон води с 2:1 победи на Федерер в срещите между тях, така че се очертава интригуващ мач.

 

За последно двамата играха на Australian Open и Федерер се наложи с 3:2 сета в драматична битка.

 






Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини