Кейхил отказал да бъде треньор на Федерер



13-12-2018 09:29 | Николай Драганов

Да откажеш да бъдеш треньор на легенда като Роджър Федерер на пръв поглед може би изглежда немислимо. Оказва се обаче, че и това е напълно възможно. През септември Паоло Бертолучи обяви, че благодари на Федерер за интереса, но няма да приеме. 


Сега подобно изказване направи и доскорошният треньор на Симона Халеп - Дарън Кейхил - който наскоро посети тренировка на Григор Димитров. Кейхил е бивш наставник също така на играчи като Лейтън Хюит, Андре Агаси, Анди Мъри, Ана Иванович, Фернандо Вердаско и други, но през 2009-та е отказал възможността да работи и с Федерер.


Двамата са тренирали девет дни в Дубай заедно, но в крайна сметка Кейхил е решил, че пълен ангажимент ще му коства твърде много време, което му е необходимо за семейството. Тогава децата му са били съответно на 4 и 7-годишна възраст, което е натежало за решението. 


"Дарън е невероятен човек, фантастична личност и щеше да бъде страхотно за Роджър. Но той не искаше да пътува толкова много, имаше малки деца и искаше да е близо до тях", разкри мениджърът на Федерер Тони Годсик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини