Шарапова, Клайстерс и Петкович с епични победи



30-03-2011 09:46 | Николай Драгиев

Изключителна драма предложиха мачовете тази нощ мачовете при жените на супертурнира в Маями. И въпреки това основните фаворити - Мария Шарапова и Ким Клайстерс уверено вървят към двубоя за титлата. В същото време Андреа Петкович обърна по впечатляващ начин Йелена Янкович.

 

Петкович, която се бори едва за втора титла в кариерата си, достигна полуфиналите след успех с 2:6, 6:2, 6:4 над световната номер 7 Йелена Янкович, която е и нейна добра приятелка.

 

В края на срещата Петкович имаше едва четири точки повече - 106:102. Тя обаче бе по-убедителна и решителна във важните точки, спасявайки девет точки за пробив. В същото време тя подложи на масирана атака слабия втори сервис на Янкович и това се оказа добър ход.

 

В битка продължила 3 часа 29 минути Мария Шарапова обърна представителката на Румъния Александра Дюлгеру с 3:6, 7:6, 7:6. Маша допусна невероятните 10 пробива в нейното подаване по време на мача, но в крайна сметка стигна до успеха след два тайбрека.

 

Така на полуфинал Шарапова ще играе с Андреа Петкович, която я победи на Australian Open тази година.

 

Ким Клайстерс пък взе битката на бившите номер 1 с Ана Иванович, след като спаси пет мачбола, а в третия сет изоставаше с 1:5. Тя надви сръбкинята след 7:6, 3:6, 7:6 за над два часа игра. Изглежда проблемите в рамото на Клайстерс не са отминали, тъй като тя направи 11 двойни грешки.

 

В четвъртфиналите Клайстерс ще спори с Виктория Азаренка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини