Бекер: Лендъл е невероятен професионалист, ще измъкне Мъри от "кризата"



29-03-2011 19:41 | Николай Драгиев

Борис Бекер смята, че Анди Мъри ще направи сполучлив ход, ако назначи за свой треньор Иван Лендъл. Според него Лендъл е човек, който може да го измъкне от "кризата", в която се намира.

 

В момента британският номер 1 е без треньор, а разчита като такъв на своя спаринг треньор и приятел Дани Валверду.

 

Наскоро бившият номер 1 Иван Лендъл пък предложи помощ на Мъри, без да се е изявявал в тази роля в скоро време.

 

"По негово време никой не работеше повече от Иван. За никой не е тайна, че той не бе толкова талантлив, като да кажем Джон МакЕнроу, но компенсираше с изумителна дисциплина, здрава работа и решителност. Той трябва да изисква същото и от Анди," смята Бекер.

 

"Иван е истински професионалист, един от първите играчи, които обърнаха голямо внимание на хранителния режим и фитнеса. Той бе толкова отдаден на играта и печеленото на мачове. В тази връзка не вярвам той да позволи детински прояви от страна на Мъри в техните отношения.

 

"Ако започнат действително да работят заедно, не бих препоръчал на Анди да крещи към него, както правеше с предишните си треньори. Той няма да търпи това. Надявам се Анди да приеме, че има нужда от опитен наставник, който да му помогне да подобри играта си. Кризата при него изисква кризисни мерки," анализира още Борис Бекер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини