Капитаните на България зарадваха деца на турнир в Пловдив



03-12-2018 13:54 | Tennis24.bg

Турнир по подобие за „Лейвър къп" се проведе през уикенда в Пловдив. Отборното състезание за момчетата и момичета до 8 годишна възраст се проведе в зала „Атаро Клима" в Пловдив. Участие взеха деца от Плевен, Бургас, Пловдив, Хасково и Казанлък.

Подобен турнир се състоя за първи път в България, а основната му цел беше децата да получат максимално удоволствие от състезанието.

В турнира взеха участие осем деца, които бяха разделелени в два отбора. Тимовете бяха водени от Тодор Енев – капитан на България за „Купа Дейвис" и Дора Рангелова – капитан на България за „Фед къп". Всички състезатели имаха възможност да участват в по четири срещи.

Мачовете се проведоха с времетраене от 15 минути и с броене на точки като тайбрек, като от всеки мач състезателите събираха точки за своя отбор. Победата спечели селекцията водена от Тодор Енев с 13:7 точки. В този отбор бяха Атанас Рогачев, Георги Ставрев, Бруно Дженев и Рая Маркова.

Отбора на Дора Рангелова беше в състав Дамян Аврамовски, Даниел Стоянов, Лара Борисова и Ема Литкова. След края на състезанието Тодор Енев и Дора Рангелова направиха тренировка с децата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини