МакЕнроу в типичен стил - за Кириос и Серина без цензура



26-11-2018 12:39 | Николай Драганов

Американската тенис легенда Джон МакЕнроу коментира в типичния си стил някои наболели въпроси от света на любимия си спорт, сред които поведението на Ник Кириос и Серина Уилямс.


Носителят на 7 титли от Големия шлем заяви, че Кириос е най-талантливият играч, който се е появявал в последните 10 години, но австралиецът е на път да унищожи таланта си.


"Той ще унищожи своя потенциал в играта, което не ми се иска да се случва. Но точно това ще се случи, очевидно е", коментира МакЕнроу, който работи с Кириос две поредни години на "Лейвър Къп".


"Харесвам го много. Мисля, че е страхотно момче и всъщност смятам, че е най-талантливият играч, който съм виждал в последните 10 години", коментира още американецът, който също беше известен със скандалното си поведение на корта и около него.


"Разликата между мен и Ник е, че аз опитвах през цялото време. По някаква причина, той просто не го прави. Не съм Зигмунд Фройд. Иска ми се да бях, защото харесвам Ник и мисля, че той ще бъде нещо добро за тениса, ако му се отдаде. Ще бъде добре и за самия него", добави той.


По-рано през този месец самият Кириос потвърди, че се среща с психолог, който да му помогне с психическата издръжливост. Австралиецът също така призна, че се е забавил в това решение. Очаква се той да се завърна на корта за турнира в Бризбън, където е шампион от този сезон.


По отношение на Серина Уилямс, която не е играла мач от скандалния финал на US Open, МакЕнроу коментира: "Погледнете в какъв свят живеем и ми кажете какво толкова е направила Серина Уилямс на корта на фона на лудостта, в която живеем в момента? Хайде стига, омръзна ми от това", възкликна американецът.


"Вярно е, че отиде твърде далеч. Нашляпаха и дупето, но не мисля, че се е случило нещо толкова невероятно. Аз съм се държал доста по-зле", в типичен стил заяви МакЕнроу. 

 


Преди време легендата на американския мъжки тенис се пошегува със Серина, че трудно би пробила в Топ 700 при мъжете. Доналд Тръмп пък предложи 1 милион долара на Джон, за да се изправи на корта срещу нея на корта. Запитан дали все още вярва, че може да го стори, той отвърна: "Краткият отговор е, че и в момента, ако тренирам правилно и се потрудя здраво, все още вярвам, че мога да го направя". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини