Кой колко спечели през годината - Ноле пак е номер едно



23-11-2018 16:30 | Станко Димов

Новак Джокович изпраща една от най-силните години в кариерата си. Макар да стартира сезона далеч от върха, сърбинът изигра невероятни последни 6 месеца и заслужено ще посрещне Коледа като лидер в ранглистата.

Успехите на Джокович на корта му донесоха и сериозни постъпления в банковата сметка. Той приключва годината със заработени $12.6 млн. от наградни фондове, повече от всеки друг в света. Общо в кариерата си Ноле е спечелил $122.4 млн. от тенис. Най-много пари Джокович получи от триумфа на US Open в Ню Йорк - $3.8 млн. Общо през годината сърбинът участва в 16 турнира.

На второ място по спечелен пари от наградни фондове през годината е Рафаел Надал. Испанецът е заработил $8.6 млн., като успя да спечели пет титли – в Монте Карло, Барселона, Рим, „Ролан Гарос“ и Торонто. Любопитен е фактът, че надпреварата в Канада беше единствената на твърди кортове, която Надал успя да изиграе докрай без да се контузи.  

Благодарение на триумфа на финалите на АТП в Лондон, Александър Зверев се изкачи на трета позиция по спечелени пари през сезона - $7.7 млн. Германският тенисист приключи годината с впечатляващите 58 победи на сметката си, в това число и 4 титли – Мюнхен, Мадрид, Вашингтон и Лондон.
Четвърти по приходи през сезона е Роджър Федерер - $7.6 млн. Най-много швейцарецът е получил в Австралия - $2.7 млн., които взе за 20-ия си триумф в турнир от Големия шлем.

Топ 5 допълва Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът приключи сезона с контузия в Шанхай, но общо през годината е заработил $5.9 млн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини