ATP измери най-шумните моменти от турнира в Лондон



20-11-2018 12:58 | Николай Драганов

След осем дни на вълнуващи двубои в Лондон, Александър Зверев триумфира с титлата след победа над Новак Джокович на финала. 


Но кой е мигът, който в най-голяма степен е вдигнал трибуните на крака? От този сезон ATP въведе специална система, която измерва децибелите в залата. Организаторите на турнира в Лондон правят класация на десетте най-шумни момента по време на някой от двубоите.


Едва ли е изненадващо, че победител в тази класация е Роджър Федерер. Реакцията на публиката е достигнала ниво от 110 децибела след впечатляващ форхенд лоб в двубоя срещу Кей Нишикори на старта. Въпреки подкрепата на публиката, Маестрото загуби този мач.


Общо в Топ 10 на най-шумните моменти Федерер попада с 3 свои удара - вторият е влизането му на корта за мача срещу Александър Зверев, а третият - при бекхенд срещу Кевин Андерсън.


Вторият най-шумен момент на турнира със 108 децибела при удар на Тийм срещу Андерсън, а в Топ са още две изяви на Джокович, пробивът на Зверев срещу Ноле на финала, който беше първи за сърбина в турнира, както и по един удар на Чилич и Нишикори. 


Реакциите на публиката в Лондон обаче предизвикаха и негативни коментари. Трибуните са държаха доста неуважително към Александър Зверев при победата му над Федерер на полуфиналите, а освиркванията към младия германецът бяха критикувани и от самия швейцарски Маестро. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини