Надал прелетя до Маями за кратка ваканция



20-11-2018 10:21 | Николай Драганов

Световният №2 Рафаел Надал е отишъл на кратка почивка в Маями. Рафа е решил да прекара няколко дни на плажа със семейство и приятели, след което трябва да се завърне в Майорка и да продължи рехабилитацията си от операция в крака и да започне да играе отново тенис.


Първият му мач би трябвало да е на демо турнира в Абу Даби на 28 декември. Там ще участват още Новак Джокович, Хьон Чун, Кевин Андерсън, Карен Хачанов и други. 


След това по програма Рафа ще вземе участие на ATP 250 турнира в Бризбън, който е подготовка за Australian Open.


През 2017-та година Надал участва за първи и единствен път в Бризбън, но отпадна на четвъртфиналите след победи, победен от Милош Раонич. В същия сезон трофеят беше спечелен от Григор Димитров, който се справи именно с Раонич на полуфиналите, а на финала победи Кей Нишикори. 


През 2018-та година Надал спечели пет титли и постигна 45 победи, като допусна само 4 загуби. Рафа обаче имаше сериозни проблеми в турнирите на твърди кортове в началото на сезона, а последният му мач се оказа полуфинал срещу Хуан Мартин дел Потро на US Open, който завърши с отказване. 


В началото на сезона той завърши с отказване и Australian Open, а много турнири бяха пропуснати заради болки още преди тяхното начало. Поради тази причина в крайна сметка след US Open испанецът взе по-сериозни мерки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини