Без прошка: Джокович потроши и Андерсън



17-11-2018 23:49 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович постигна поредна безмилостна победа, която го класира на финал в тазгодишното издание на заключителния турнир на ATP в Лондон.


Сърбинът се наложи с 6:2, 6:2 над Кевин Андерсън само за 75 минути и ще спори за титлата с Александър Зверев, който надигра Роджър Федерер в другия полуфинал.


От началого на Уимбълдън насам, Ноле има 35 победи и само две загуби, а в неделя ще се опита да спечели шестата си титла от тази престижна надпревара.


Джокович спечели всички осем сета, които изигра до този момент през тази година в Лондон, като само един от тези сетове стигна повече от резултат 6:4. 


Мачът между Ноле и Зверев на финала ще бъде втори за тях през тази седмица в английската столица. Двамата се срещнаха и в груповата фаза, а сърбинът постигна категорична победа с 6:4, 6:1 само за 77 минути. 


Общо в сблъсъците им до този момент Джокович води с 2:1 победи. Що се отнася до статистиката му среща Андерсън, Ноле вече води с 8:1 победи. 

 

В днешния двубой шампионът от Уимбълдън и US Open 2018 успя да спечели 85% от точките при първи сервис и 75% от тези на втори, не даде дори една точка за пробив на съперника, като същевременно го проби четири пъти. 


Същевременно сърбинът за пореден път показа отличен ретур, а от своя страна Андерсън вкара нетипичните за себе си само 55% първи сервис, спечели 70% от точките при него, но едва 26% от тези при втори начален удар, който беше почти толкова често в игра, колкото първия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини