Кербер обяви новия си треньор



14-11-2018 11:09 | Tennis24.bg

Райнер Шютлер е новият треньор на втората в ранглистата при жените Ангелик Кербер. 42-годишният Шютлер, финалист на Откритото първенство на Австралия през 2003 година и сребърен олимпийски медалист на двойки с Николас Кифер от Атина 2000, ще започне работа с действащата шампионка от Уимбълдън в края на месеца, когато свърши ваканцията на тенисистката. Той заменя белгиеца Вим Фисет, с когото 30-годишната Кербер реши да се раздели преди около месец заради "различия във вижданията за бъдещето".

Германката беше водена на Шампионата на WТА в Сингапур от 21 до 28 октомври от тренировъчния си партньор Андре Вийзлер, но отпадна в груповата фаза на надпреварата на осемте най-добри през сезона.

Назначението на Шютлер е изненадващо, защото той има скромен опит като личен треньор. Германецът, който ръководи тенис академия в Офенбах, е работил със сръбския тенисист Янко Типсаревич, с украинеца Серхий Стаховский и с канадеца Вашек Поспишил.

Шютлер има осем титли в професионалната си кариера (4 са сингъл и 4 на двойки), като е достигал до петото място в световната ранглиста при мъжете.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини