Шефът на АТП с изказване, което няма да се хареса на Надал



Шефът на АТП с изказване, което няма да се хареса на Надал
Свързани турнири
Тагове
12-11-2018 13:26 | Станко Димов

В интервю за Tennis Magazine, главният изпълнителен директор на АТП Крис Кермод говори за миналото, настоящето и бъдещето на финалния турнир на осемте най-добри. Той обясни защо надпреварата се провежда в английската столица в продължение на вече 10 години.

„Финалите на АТП са в Лондон от 2009-а година насам. През това време събитието се утвърди като едно от основните спортни събития в света. Популярността бързо се повиши, като вече надхвърля общо над 250 000 зрители. Залата „О2“ вдигна много стандартите и ние обмисляме вариант да останем в Лондон и след 2020-а година“, коментира Кермод.

Попитан възможно ли е турнирът да се провежда на открито, по подобие на Хюстън (2003, 2004), Кермод отговори така: „Отворени сме и за такава опция, но трябва да признаем, че по това време на годината е по-добре да се играе на закрито, заради предходните турнир в зала в Европа“.

Финалите на АТП никога не са се провеждали на клей, нещо, за което Рафаел Надал нееднократно е апелирал. „Не виждаме необходимост да променяме настилката в тази част от годината“, каза Кермод.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини