ВИДЕО: Дел Потро впечатли срещу Сьодерлинг, Джокович отново громи



28-03-2011 09:49 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро записа впечатляваща победа с 6:3, 6:2 над световния номер 4 Робин Сьодерлинг в Маями и се класира за четвърти кръг. Така аржентинецът победи за първи път съперник от топ 10 през сезона. "Чувствам се страхотно, играх отлично. Именно с подобно сервиране може да бъде победен играч от топ 10," доволен бе Дел Потро, който записа общо 12 аса.

 

Дел Потро бе категорично по-добър и още от самото начало доминираше в дългите разигравания. Освен това началният му удар бе на изключително ниво. Той записа 6 аса и загуби едва четири точки в своите геймове.

 

Нито в един момент от срещата Сьодерлинг не получи дори точка за пробив в началния удар на двуметровия аржентинец. Дел Потро бе още по-убедителен във втория сет, правейки два пробива за 6:2. 

 

Раздразнението у Сьодерлинг бе огромно и той редовно показваше колко е ядосан от ставащото на корта. Нещо, което е рядкост за спокойната му натура.

 

Следващият съперник на Дел Потро ще бъде Марди Фиш, който той вече побеждава през сезона. Американецът надви Ришар Гаске с 6:4, 6:3.

 

В същото време фаворитът в тази част на схемата Новак Джокович постигна нов разгромен успех. Сърбинът надви с 6:2, 6:0 американеца Джеймс Блейк за 52 минути игра.

 

С 20-ата си победа за 2011 година Джокович показа отново, че е за фаворит в Маями, където до момента е загубил едва три гейма в два мача.

 

Друг сърбин отстрани друг американец. Виктор Троицки надигра Сам Куери след 7:6, 3:6, 7:5. Така на четвъртфинал със сигурност ще има сърбин, тъй като двамата сънародници ще се срещнат отново, подобно на предишния турнир в Индиън Уелс.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини