Пиронкова: Не съм се отказала, но фокусът ми е другаде



09-11-2018 16:09 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова не е взела решение дали ще се завърне в професионалния тенис. През март бившата ни първа ракета стана майка и  в момента отдава цялото си внимание на сина си. В интервю за Sportal.bg тя говори за промените в живота си.

"Все още ми е рано да мисля за завръщане. Детето ми е още много малко. Фокусът ми е другаде, не е на корта в момента. Има време докато взема това решение, сподели Цвети. - С много неща трябва да се съобразя. Факторите са свързани с физическото ми състояние. Освен това практически, как ще пътуваме с детето".

Пловдивчанката се наслаждава на този период, който е напълно различен от предишния й начин на живот: "Определено това е нов етап от живота ми. По съвсем различен начин се развива денят ми. Както преди пътувах минимум 30 седмици в годината, сега съм си в Пловдив, вкъщи. Дори не съм излизала от страната вече почти две години. Съвсем различно е, няма как да не е така. Аз го намирам за много интересен и вълнуващ етап от живота ми.
Промяната е много голяма. Фокусът ми е много различен. Преди това винаги съм гледала аз да съм добре, да спя добре, да се храня добре, да спазвам определен режим, за да мога да постигна най-добрите резултати на корта. Сега вече всички грижи са насочени към детето ми.

Рано е да говорим за отказване. Не съм се отказала. Не съм започнала да тренирам целенасочено за това да се завръщам. Детето ми е малко, има нужда от майка си. Аз също имам нужда да съм около него. Да бъда при него за най-хубавите, най-ценните моменти. Просто не искам да ги изпускам тези неща. За да се върна на корта, аз трябва да съм на 100% отдадена на това, което правя“, допълни 31-годишната Цвети.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини