Федерер не е изненадан от срива на Мъри, недоволства от бавните кортове



27-03-2011 14:10 | Станко Димов

Роджър Федерер не е изненадан от срива, който претърпя Анди Мъри след Australian Open. Според него в тази възраст подобни спадове са нормално нещо и самият той го е изпитвал на гърба си.

 

След загубата си в Мелбърн от Новак Джокович, Мъри записа три поредни загуби в първи кръг на турнири, две от тях срещу анонимни квалификанти.
"Винаги може да се случи да загубиш в Ротердам или Индиън Уелс. Притеснително е да не се превърне в тенденция. Сега предстои сезона на клей и това не е добър знак за него. Все пак не очаквах, че няма да успее да задържи нивото от Австралия," коментира Федерер.


"Не е голяма изненада за мен, че той губи в три поредни турнира. Аз също имах подобни колебания между 19 и 23, така че той не трябва да се тревожи толкова много. Той е твърде добър играч и скоро ще излезе от кризата," убеден е още Фед.

Освен по-влажното време в Маями, Федерер е разочарован в известна степен и от кортовете, които са доста бавни, подобно на Индиън Уелс.


"Не мога да преценя дали кортовете са по-бавни от Индиън Уелс, но и на двата скоростта е изключително ниска. Много трудно се правят печеливши удари. Трябва да подготвиш атаката си перфектно.

"Прилича на клей поне що се отнася до конструирането на точките. Бих искал да са малко по-бързи, но това е положението. Това също е настилка, на която мога да покажа най-добрия си тенис, така че ще видим какво ще се случи," анализира Федерер, който в Маями е с тениска без яка, специално за този турнир.



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини