ВИДЕО: Рафаел Надал с уверен старт в Маями



27-03-2011 10:35 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал започна с победа в два сета участието си на "Мастърс 1000" в Маями. Испанецът, който никога не е печелил този турнир, надви с 6:4, 6:4 Кей Нишикори (Япония).

 

"Доволен съм от начина, по който играх. Нивото ми бе много високо. Освен това сервисът ми работеше добре, особено в края на срещата," коментира Рафа.

 

В трети кръг Надал очаква Фелисиано Лопес, срещу когото води с 6:2. "Ще бъде труден мач, тъй като той има много добър сервис, отлични волета и като цяло е опасен. Ако играя както мога, имам добри шансове," допълни Надал.

 

Първият сет на Надал срещу Нишикори далеч не бе лек. Той продължи 56 минути, в които и двамата имаха шансове. Нишикори пропусна три точки за пробив в ключови моменти и това се оказа фатално за него. Испанецът проби при 3:2 и задържа аванса си.

 

Вторият сет не предложи особена интрига, тъй като Надал проби още на старта му. "Нишикори е много добър играч. Това е от съперниците, които не искаш да получиш за първи кръг," смята Надал.

 

В тази част на схемата е и Томаш Бердих. Чехът имаше проблеми, но надви с 6:1, 6:7, 6:0 Рубен Рамирес Идалго. Световният номер 7 ще играе с Карлос Берлок, който наказа Ернест Гулбис в три сета.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини