Джокович: Ще дам всичко от себе си за първото място



Джокович: Ще дам всичко от себе си за първото място
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-10-2018 09:44 | Николай Драганов

Новак Джокович е на върха на мъжкия тенис в последната половин година, а в следващите седмици ще има възможност да затвърди това и официално, като се изкачи до №1 в ранглистата и завърши там сезона. Всичко ще се реши на турнирите в Париж и Лондон, където Ноле ще си оспорва първото място с Рафаел Надал. 


"Много, много доволни сме от това, което постигнахме в последните 4-5 месеца. Контузията на Рафа и отсъствието му в Китай ми даде възможност да се доближа съвсем близо до него в ранглистата и да се боря за №1 в края на сезона. Наясно съм с това и ще дам всичко от себе си, за да го постигна", обеща Джокович преди старта на последния за годината "Мастърс" турнир.


"На US Open и в Шанхай играх по-добре от всякога. Наистина в момента се наслаждавам на начина, по който играя. Ясно е, че когато печелиш толкова мачове, имаш доста самочувствие. А когато си уверен и със самочувствие, подходът ти към мачовете и тренировките е съвсем друг", добави Ноле.


"Доста различен е начин, по който се чувствам днес, от този преди 5 месеца. Мисля, че в момента играя на най-доброто си ниво. Винаги можеш да се подобряваш, но мисля, че говорим за наистина много високо ниво", призна сърбинът.


Джокович е шампион в Париж четири пъти, включително три поредни през 2013, 2014 и 2015-т, но от тогава не е печелил трофея. "Имам високи очаквания навсякъде, където отивам", коментира той преди участието си във френската столица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини