Надал: Париж е специално място, мотивиран съм



28-10-2018 16:09 | Станко Димов

Рафаел Надал изрази задоволството си, че отново и на корта и ще може да вземе участие на турнира в зала в Париж, който започва в понеделник. В последните два месеца испанецът се възстановяваше от травма на дясното коляно, която получи на полуфиналите на US Open. Във френската столица Надал ще трябва да защитава и първото място в света, към което упорито се е устремил Новак Джокович.

„Вървя стъпка по стъпка. Щастлив съм, че отново съм тук. Чувствам се добре на корта. С всеки ден тренирам малко повече и се опитвам да подобря позитивните неща. Това е всичко, което мога да кажа днес“, коментира Надал на официалната си пресконференция във френската столица.

„Просто съм щастлив, че отново съм на корта. Този град е много специален за мен и този факт ми дава допълнителна мотивация“, добави 32-годишният испанец, който в Париж спечели рекордните 11 титли от „Ролан Гарос“, но никога не е триумфирал на заключителния Мастърс в зала.

Рафа е водач в схемата и ще се включи в надпреварата директно от втория кръг, където го очаква сънародникът му Фернандо Вердаско или французина Жереми Шарди.

Надал започва участието си в Париж с преднина от едва 35 точки пред Новак Джокович. Сърбинът пропусна втората половина на миналия сезон и няма да защитава нищо до края на годината.

Относно възстановителния процес, който е предприел след контузията, Матадора коментира следното: „Не беше нищо ново за мен. Правил съм го няколко пъти в кариерата ми и знаех какво ми предстои през целия процес на възстановяване. Опитвах се да остана позитивно настроен ден след ден. При подобен род контузии подобрението не може да стане светкавично. Аз и моят екип бяхме наясно с това. Не мисля за някакви големи неща, а за малки подобрения, това е целта ми“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини