Маестрото с поредна лекция у дома



Маестрото с поредна лекция у дома
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-10-2018 09:00 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на турнира в Базел с награден фонд 1.98 милиона евро. Водачът в схемата надделя над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:3, 7:5 за малко повече от час.

37-годишният Федерер, който се стреми към девети трофей от надпреварата, записа 17-и пореден успех в Базел след последната си загуба на финала на надпреварата през 2013 година от аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

Представителят на домакините стартира трудно и след ранен пробив допусна изоставане от 1:3, но след това спечели пет последователни гейма, за да стигне до обрат в първия сет. Във втората част носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем реализира единствен брейк за 6:5, след което затвори мача при собствен сервис.

"Честно казано не знаех какво да очаквам. Не бях сигурен доколко агресивно ще действа той, колко ще разчита на стратегията сервис - воле. За нещастие в първите ми две подавания не бяха на ниво, но пък и той се представи силно в началото. Беше излязъл на корта с план, който работеше.

Доволен съм, че след този лош старт успях да заиграя по-силно и наваксах пробива пасив. Вторият сет беше равностоен, но си мисля, че аз успях да поизчистя играта си. Радвам се, че продължавам напред", коментира швейцарецът, който има 98 титли в кариерата си.

Той ще играе на четвъртфиналите срещу Жил Симон, който елиминира Ернестс Гулбис със 7:6 (4), 7:6 (0).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини