Федерер ще отмъщава на Милмън в Базел - жребий



21-10-2018 09:47 | Николай Драганов

Роджър Федерер ще има възможност да се срещне още във втори кръг на ATP 500 турнира в Базел с "кошмара" си от US Open - Джон Милмън. Това определи изтегленият вчера жребий за надпреварата, която започва в понеделник в швейцарския град.


Маестрото ще има шанс да реванш, стига да победи Филип Крайнович в първия си мач, а Милмън да се справи с германеца Ян-Ленард Щруф в своя откриващ двубой. 


Австралиецът победи Федерер в четвърти кръг на US Open в четири сета, което беше една от най-големите изненади през сезона. 


Роджър е действащ шампион в Базел и носител на общо 8 титли. Тъй като не игра през 2016-та, а преди това също триумфира през 2015-та и 2014-та, Федерер е в серия от 15 победи на този турнир. Общо той има 66 победи и 9 загуби, като е достигал поне до финал в последните си 11 участия. За последно той се появи в Базел без да играе за титлата през 2003-та година, когато беше на 22 години.


Той е поставен под №1 в схемата, а първият поставен играч, който може да срещне, е Джак Сок, стига американецът да се измъкне от мача с Ърнест Гулбис на старта, а след това и с някои измежду Леонардо Майер и Жил Симон. 


В половината на Федерер са още Стефанос Циципас, Данийл Медведев, Жереми Шарди, Андреас Сепи и други. 


Поставен под №1 в Базел е Александър Зверев, който в първи кръг ще играе срещу Робин Хаасе. На четвъртфиналите пък е възможен мач с Роберто Баутиста Агут, Стан Вавринка и други. В тази половина са още Марин Чилич, който още на старта ще има тежко изпитание срещу Денис Шаповалов, Марко Чекинато и други. 


ЦЯЛАТА СХЕМАТА В БАЗЕЛ 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини