Финалистите в три ATP турнира стават ясни днес



20-10-2018 09:51 | Николай Драганов

Шест полуфинални двубоя в три турнира от сериите ATP 250 ще бъдат изиграни днес. Общо 12 тенисисти ще се борят за място на финалите съответно в Антверпен, Москва и Стокхолм.


Около 14:00 часа на корта в Стокхолм ще излязат за първия полуфинал Стефанос Циципас и Фабио Фонини. Първата ракета на Гърция се наложи с 6:3, 7:6(4) на Филип Колшрайбер на четвъртфиналите, докато Фабио Фонини успя да отстрани Хьон Чун след 7:5, 2:1 и отказване на поставеният под №2 в схемата кореец. 


Веднага след тях на корта ще излязат Джон Иснър и Ърнест Гулбис. Водачът в схемата Иснър надигра след три тайбрека своя сънародник Тенис Сандгрен на четвъртфиналите - 7:6(8), 6:7(5), 7:6(2) в двубой, продължил 2 часа и 48 минути. Гулбис пък лиши САЩ от възможността да имат сигурен финалист, като не допусна изцяло американски полуфинал и надигра Джак Сок след обрат - 4:6, 6:3, 6:4.


Около 15:30 часа българско време започнат полуфиналите за Kremlin Cup в Москва, като в първия мач Адриан Манарино ще се изправи срещу Андреас Сепи. Вторият финалист ще бъде излъчен в изцяло руския полуфинал между Карен Хачанов и Данийл Медведев.


На четвъртфиналите Медведев се наложи с 6:2, 1:6, 6:4 над Ричардас Беранкис, докато Хачанов надигра с 6:2, 7:6(5) Мирза Башич. Двамата 22-годишни руснаци имат един сблъсък помежду си този момент - през миналата година на младежкия финален "Мастърс" в Милано, когато победата е за Медведев.


Преди мъжкия двубой ще бъде изигран женският финал на турнира в Москва, който противопоставя фаворитката на домащините Дария Касаткина и тунизийката Онс Джабер. 


Около 16:00 часа на корта в Антверпен за първия полуфинал на European Open ще излязат шестия в схемата Гаел Монфис и втория Диего Шварцман. Вторият полуфинал е около 18:30 и противопоставя водачът в схемата Кайл Едмънд и четвъртия поставен Ришар Гаске


На четвъртфиналите Едмънд продължи без игра след отказване на Иля Ивашка, докато Гаске имаше трудна победа над Ян-Ленард Щруф с 6:4, 6:7(4), 7:6(9). Диего Шварцман се справи в два сета с Жил Симон - 6:4, 6:3, докато Монфис надигра Вашек Поспишил след 7:5, 6:4.


Каквото и да се случи в днешните полуфинали, и трите турнира ще имат нови шампиони

 

Шампион в Москва от 2017-та година беше Дамир Джумхур, който отпадна още в първи кръг този сезон. В Антверпен през миналата година триумфира Жо-Вилфред Цонга, който се завърна в тура и участва и тази година, но загуби във втори кръг от Гаел Монфис. 


Шампион в последните две издания на турнира в Стокхолм беше Хуан Мартин дел Потро, но заради контузия от турнира в Шанхай аржентинецът не защитава трофея си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини