На Уимбълдън въвеждат тайбрек в петия сет



На Уимбълдън въвеждат тайбрек в петия сет
Свързани турнири
Тагове
19-10-2018 13:19 | Станко Димов

Революционна промяна ще настъпи на Уимбълдън през следващия сезон. Организаторите на турнира в Лондон обявиха, че в петия сет ще има тайбрек, който ще се играе ако резултатът стане 12:12 гейма.

До това решение се стигна след паметния полуфинал между Кевин Андерсън и Джон Иснър от този сезон, в който южноафриканецът се наложи с 26-24 гейма в петия сет. След срещата и двамата тенисисти обявиха, че е редно да бъде помислено за промяна на правилата в петия сет, който в техния случай продължи близо 3 часа.

„Дойде време за промяна“, обявиха от Ол ингланд клъб и се позоваха, че взимат решението в следствие на предложенията на самите тенисисти, които са се обявили за промяна на правилата.

Уимбълдън ще стане вторият турнир от Големия шлем, който ще има тайбрек в петия сет след US Open. В Ню Йорк обаче дългият гейм е при 6:6 гейма, а не при 12:12, както ще бъде в Лондон.

Напълно е възможно от Australian Open и „Ролан Гарос“ също да реагират и да въведат тайбрек във финалния сет, за да избегнат ненужно дългото проточване на двубоите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини