Федерер: Играе ми се срещу Бекер, Сампрас, Агаси...



17-10-2018 19:11 | Николай Драганов

Роджър Федерер демонстрира голямо уважение към играчите от поколенията преди неговото и заяви, че съжалява, че не е могъл да се изправи срещу някои от тях.


37-годишната легенда каза: "Липсват ми Бекер, Едберг, Сампрас, Риос, Агаси - няма ги наоколо вече. Ще ми се да бях играл с тях повече или поне веднъж. Но това е тениса, изразходва много енергия. Не можеш да си тук 20-30 години".


Маестрото има във витрината си 20 титли от Големия шлем - повече от всеки друг играч в историята. "Липсват ми някои от моите идоли, но всичко е наред", добави въпреки всичко той.


Швейцарецът коментира и как се справя с напрежението извън корта. "Напрежението не ме преследва по улиците, ако очаквате да ви кажа това. Свикнал съм. Имаше повече напрежение като бях по-млад, а хората казваха - този има талант, но няма психическа настройка, не е достатъчно здрав. Това ме нараняваше някога", призна той. 


Днес обаче Федерер се наслаждава на напрежението по собственото му признание. "Обичам специфичната емоция, когато излизам на централния корт или когато сервирам за мача. Това са моментите, за които мечтаеш", каза той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини