Адриан Андреев бил с лекарска забрана за финала



16-10-2018 10:12 | Tennis24.bg

Жесток мазол на крака попречил на Адриан Андреев да постигне още по-добър резултат на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Тенис талантът достигна до полуфинал на единично и загуби финала при двойките.

17-годишният българин се отказа в малкия финал за бронза при резултат 4:6, 1:3. „Докторите му забраниха да излезе във финала на двойки, но той го направи," разказа пред „България Днес“ майката на Адриан - Мариана.

"Мазолът се е появил на ходилото. Оттам са се получили и болките в кръста, защото е започнал да компенсира при стъпването на болния крак. Лекарите са изчаквали да мине последният мач, за да изрежат кожата на мазола.“ Андреев и неговият партньор Ринки Хиджиката отстъпиха във финала на двойки от аржентинците Факундо Диас Акоста и Себастиан Баес в два сета.

„Не искаше да се отказва," допълни майката Мариана, която се грижи за кариерата на Адриан. "Докторите са му казали, че ще трябва време, за да се излекува мазолът. Той ще участва на юношеския Мастърс, който започва на 22 октомври в Китай. Трябва да бъде на корта и да тренира. Дано всичко е наред.“

Андреев записва най-силната година в своята кариера. В момента той е четвърти в световната ранглиста при юношите. В началото на септември Адриан спечели Откритото първенство на САЩ при двойките. До края на годината той ще участва на още турнири. „През този сезон демонстрира именно на двойки всичко, което е научил," смята майката Мариана. "Сега резултатът започва да се вижда благодарение на огромния труд и тренировки. Непрекъснато обсъжда своята игра с треньорите.“

Младата надежда тренира зад Океана в академията на Ник Болетиери във Флорида. "Този сезон имаше много контузии, които го вадеха от ритъм. В Бразилия глезенът се поду. След това влязохме в болница в Мароко заради обезводняване, а във Франция беше с температура. През следващия сезон да играе повече при мъжете. Той е по-малък от останалите и реално догодина има възможност отново да играе и в юношеските турнири от Големия шлем," споделя още Мариана Андреева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини