Федерер: Щастлив съм от играта си



Федерер: Щастлив съм от играта си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-10-2018 09:59 | Николай Драганов

Роджър Федерер не успя да се класира на финал в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Шанхай, където през миналата година триумфира с титлата. Швейцарецът беше победен категорично от Борна Чорич на полуфиналите, но според самия него седмицата е била позитивна.


"Трябва да кажа, че като цяло се чувствах доста добре. Така че съм щастлив от това. Определено е нещо, над което мога да надградя за Базел, Лондон и може би Париж. Доволен съм от начина, по който реагира тялото ми", коментира Маестрото.


Швейцарецът ще отстъпи на Джокович второто място в ранглистата, но остана доволен от проявения характер и натрупаните минути в първите си два мача срещу Данийл Медведев и Роберто Баутиста Агут, която бяха спечелени в решителен трети сет, а срещу Кей Нишикори той покажа може би най-добрия си тенис в надпреварата.


Следващия му турнир е този в Базел, където Федерер също държи трофея от миналата година, както и общо осем титли. "Всъщност съм щастлив. Чувствам се експлозивен, връщах добре. Сервисите бяха окей, макар че може и по-добре. Мисля, че нямаше мач, в който да не бъда пробит, което е нещо нетипично за мен", добави Федерер.


"Почувствах чудесен ритъм, за разлика например от Синсинати, където се чудех "къде е играта ми". Финал, не е лошо, но не можех да кажа дали удрям топката добре или не", обясни швейцарецът.


Той коментира и самия двубой срещу Чорич, в който беше победен без да достигне дори до точка за пробив. "Той не ми даде шансове при свой сервис и за да се задържа, трябваше да се справя по-добре със своя сервис. Но отново, не беше толкова зле. В разиграванията усещах, че има повече мощ от мен. Може би имаше доста тенис тази седмица, но честно казано, щастлив съм от играта си. Седмицата беше добра за мен. Щастлив съм от начина, по който реагирах след US Open", добави той.


Маестрото отдаде заслуженото и на съперника си: "Просто мисля, че беше по-добре. Удряше по-здраво топката, сервираше по-добре. Това е".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини