Дел Потро се сбогува контузен с Шанхай



11-10-2018 17:06 | Николай Драганов

Световният №4 Хуан Мартин дел Потро напусна преждевременно заради физически проблеми "Мастърс" турнира в Шанхай.


Аржентинецът загуби първия сет срещу Борна Чорич от осминафиналите след 5:7, а преди началото на втората част реши да сложи край на участието си в мача и турнира.


Дел Потро имаше проблеми в дясното коляно, което удари след подхлъзване в края на първия сет, а освен това от няколко дни се бори с грип, който го преследва още от турнира в Пекин.


Участието му в Шанхай като цяло бе под въпрос, но той все пак се включи и дори спечели първия си мач срещу Ришар Гаске, но нямаше сили за повече, особено срещу намиращия се в подем Чорич.


Дел Потро ще загуби точки, тъй като през миналата година игра полуфинал в Шанхай, но няма да бъде изместен от четвъртото място, тъй като петия Александър Зверев засега няма шанс да го измести. За него по програма следва турнира в Базел, където игра финал преди 12 месеца, загубен от Федерер.


Борна Чорич пък спести сили за четвъртфиналния си мач в Шанхай, който ще го противопостави на Матю Ебдън.

 

30-годишният австралиец продължава страхотно си представяне и след като надигра Франсис Тиафо в първи кръг, а във втори успя да отстрани Доминик Тийм, успя да се наложи и над Петер Гойовчик след 6:2, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини