Сезонът за Давид Гофен приключи



03-10-2018 15:58 | Станко Димов

Сезонът за световният №11 Давид Гофен приключи. Белгиецът отказа турнирите в Токио и Шанхай заради болки в лакътя, а след консултация с медицински екип реши да не играе повече до края на сезона.

„Болката се появи преди няколко седмици и напоследък започна да се увеличава. Сега вече имам повече информация за контузията ми. Става въпрос за костен отток в лакътя. Трябва ми поне един месец, за да се възстановя. Затова с тъга казвам, че сезонът за мен приключи“, обяви Гофен.

За последно 27-годишният белгиец игра на турнира в Шензен, където във втория кръг отстъпи пред Анди Мъри.

Гофен изпраща сезон, в който постигна 28 победи и 16 загуби. За първи път от 2013-а белгиецът не успя да се класира на нито един финал. Най-доброто му представяне през сезона беше в Синсинати, Барселона, Ротердам и Монпелие, където достигна до полуфиналите.

За първи път от 2015-а година Гофен не успя да се класира на четвъртфинал на нито един от турнирите от Големия шлем. За сметка на това той може да се похвали с 3 победи над играчи от Топ 10 – две над Хуан Мартин дел Потро и една над Кевин Андерсън.

„Ще продължавам да ви информирам за състоянието ми. Сега се нуждая от малко почивка, възстановяване и се надявам, че скоро ще започна подготовката си за новия сезон“, допълни Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини