Кириос и Андерсън стартираха с победи в Токио



03-10-2018 13:18 | Станко Димов

Ник Кириос знаеше, че няма да му бъде никак лесно да се изправи срещу шампиона от турнира в Шензен Йошихито Нишиока, когато двамата премерят сили на японка земя в Токио. Но победителят от 2016-а година се справи с напрежението, отрази два сетбола във втората част и се наложи със 7:5, 7:6 (3).
„Беше трудно. Той (Нишиока) е придобил много увереност след успеха от миналата седмица. Освен това беше вдъхновен от публиката, все пак играеше у дома. Според мен се получи добър двубой. Той имаше своите шансове във втория сет. Никога не е лесно да играеш срещу един от фаворитите на публиката“, коментира Кириос, който има 7 победи и 1 загуба в Токио.

„Радвам се, че съм в Токио. Винаги ми е било приятно да участвам на този турнир. Мисля, че условията са малко по-различни тази година. Кортът е по-бърз, което отговаря отлично на моя стил. Винаги съм показвал добър тенис тук. Спечелих няколко трофея като юноша тук, така че винаги съм се чувствал комфортно в Токио“.   

Във втория кръг Кириос ще се изправи срещу французина Ришар Гаске.

С победа на старта се поздрави и вторият поставен Кевин Андерсън. Южноафриканецът се наложи с 4:6, 7:6 (1), 6:2 над Матю Ебдън в двубой, който продължи 2 часа и 11 минути. Андерсън наниза 22 аса и отрази 5 от 6-те точки за пробив, които се откриха пред опонента му.  

„Беше много тежко. Мат играе страхотно, движи се много добре, знае как да използва скоростта си“, каза Андерсън, който във втория кръг ще срещне американеца Франсис Тиафо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини