Лайович разкри как се е справил с Григор Димитров



03-10-2018 13:01 | Станко Димов

Душан Лайович постигна втората си победа над тенисист от Топ 10, след като надви с 2:1 сета Григор Димитров на турнира в Пекин. Сърбинът се наложи с 6:4, 2:6, 6:4 и си осигури място на четвъртфиналите, където го очаква Кайл Едмънд. След срещата Лайович призна, че това е един от най-големите му успехи в кариерата до момента.

„Определено съм много щастлив от победата, защото мачът беше много тежък. В първия сет ни беше трудно да играем, защото по средата на корта имаше сянка. Аз се опитвах да се приспособя към условията и мисля, че го направих по-добре от него (Григор Димитров). В третия сет бях по-агресивен и това ми донесе победата, която определено е една от най-големите в кариерата ми. За втори път тази година побеждавам играч от Топ 10. Преди началото на сезона подобно нещо не ми се беше случвало.

Най-важният извод след тези победи е, че мога да се конкурирам с най-добрите в света. Това ми вдъхва огромна доза самочувствие и увереност, че мога да играя на най-високо ниво.

В третия сет Григор Димитров беше много близо до победата. Той покриваше корта отлично и затова бях принуден да рискувам и да търся линиите. Целият мач беше равностоен. Във важните моменти успях да запазя спокойствие, което според мен беше ключово за изхода на двубоя. Бях наясно, че в един момент ще получа своя шанс и трябва да се възползвам от него“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини