Дел Потро с голяма крачка към финалите на АТП



02-10-2018 13:32 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро направи поредна крачка към участие на финалите на АТП. Снажният аржентинец се наложи със 7:5, 6:2 над Алберт Рамос-Виньолас за 90 минути игра и се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове в Пекин, който е от категория АТП 500. Дел Потро ще си гарантира класиране за заключителния турнир в Лондон, ако стигне до финал в Пекин. До момента сигурни за битките в „О2 Арена“ са Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер.

В първия си двубой от финала на US Open насам, Дел Потро трябваше здраво да се потруди в откриващия сет. Той поведе с 5:3 гейма, а при 5:4 и сервис на своя страна пропусна сетбол, след което Рамос-Виньолас успя да изравни.

Последва силна серия на аржентинеца, която не само му осигури успех в сета, но и му донесе преднина от пробив във втория. Аржентинецът приключи двубоя с 86% спечелени точки след първи сервис и 10 аса. Във втория кръг той ще играе с руснака Карен Хачанов.

Дел Потро, който в момента е четвърти в класацията „Пътя за Лондон“, има 44 победи и 11 загуби от началото на сезона. По-рано през годината той спечели титлите в Акапулко и Индиън Уелс, а освен това има и три загубени финала. Аржентинецът не е участвал на финалите на АТП от 2013-а година насам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини