Нишикори спечели самурайския дуел със Сугита



01-10-2018 11:33 | Николай Драганов

Кей Нишикори победи с 6:4, 6:1 своя японски сънародник Юичи Сугита в двубой от първи кръг на турнира в столицата на общата им родина Токио.


Надпреварата е от категория ATP 500, а Нишикори и Сугита, които са двама от петимата японци в основната схема, имаха нещастието да се срещнат един срещу друг още в първи кръг.


В крайна сметка победата очаквано отиде за №12 в света Нишикори, който въпреки нескритото си нежелание да играе срещу сънародник у дома, не показа милост на корта.


"Не исках да играя със Сугита, но очаквах, че някой ден ще ми се наложи да играя срещу японци. Искаше ми се това да не се случи точно в Япония", коментира преди двубоя Нишикори. Негов съперник във втори кръг ще бъде Беноа Пер, който надигра Николас Джари с 6:4, 7:6(1).


Все пак тъгата, че един от японците отпадна рано, беше компенсирана за местните фенове по изненадващ начин. 


Голяма победа в първи кръг постигна световният №273 Йосуке Уатануки. 20-годишният японец, който тръгна от квалифициите, победи в първи кръг №44 в света Робин Хаасе, при това след обрат - 6:7(7), 6:4, 6:1.


С уайлдкард в схемата участва още Таро Даниел, който се изправя още в първи кръг срещу Стефанос Циципас.

 

Последният японец в схемата е шампионът от Шънджън Йошихито Нишиока, който също има тежка задача на старта в лицето на Ник Кириос. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини