Шънджън ще донесе първи трофей за Нишиока или Юг Ербер



30-09-2018 08:54 | Николай Драганов

Турнирът от сериите ATP 250 в Шънджън със сигурност ще донесе първи трофей във витрината на един тенисист. Това стана факт, след като за титлата от тазгодишното издание на надпреварата спечелиха право да спорят Йошихито Нишиока и Пиер-Юг Ербер.


22-годишният японец Нишиока победи на полуфиналите ветеранът Фернандо Вердаско след обрат - 3:6, 6:3, 7:6(5). Двубоят продължи 2 часа и 19 минути, а победата класира Нишиока на първи финал в неговата кариера.


Японецът претърпя операция през миналата година, като по това време преди 12 месеца се възстановяваше от нея и беше далеч от кортовете. От 10 месеца той се завърна в тура, но в момента заема 171-во място в ранглистата и стартира турнира в Шънджън от квалификациите. По пътя към този финал той успя да победи играчи като Денис Кудла, Камерън Нори и Денис Шаповалов. 


В другия полуфинал също не липсваше драма, като Юг Ербер спаси два мачбола в двубоя си срещу Алекс де Минор. 27-годишният французин стигна до успее след 7:5, 2:6, 7:6(8) след 2 часа и 34 минути игра. 


Ербер има малко повече опит от своя японски съперник във финални двубои, след като през 2015-та достигна до тази фаза на турнира в Уинстън-Сейлъм, но загуби от Кевин Андерсън.

 
Който и да спечели титлата в Шънджън в неделя, това ще бъде 11-тия състезател през този сезон, който печели първа титла в своята кариера. В последните девет месеца това сториха Николос Басилашвили, Матео Беретини, Миша Зверев, Мартон Фучович, Таро Даниел, Марко Чекинато, Франсес Тиафо, Роберто Карбайес Баена, Мирза Башич и Данийл Медведев. 


Ако титлата отиде при Нишиока, той ще стане шестият тенисист през сезона, който вдига трофея, след като е тръгнал от квалификациите. Японецът и Юг Ербер имат един сблъсък в своята кариера - преди 5 години на турнир от сериите "Чалънджър" в Йохохама, когато французинът печели. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини