Рускини ще спорят за трофея в Ташкент



28-09-2018 14:02 | Tennis24.bg

Рускините Маргарита Гаспарян и Анастасия Потапова ще играят за титлата на турнира на твърди кортове от сериите "Интернешънъл" на WТА в Ташкент (Узбекистан) с награден фонд 250 хиляди долара.

Гаспарян елиминира на полуфиналите германката Мона Бартел с 4:6, 6:1, 7:5 след два часа игра. 24-годишната московчанка загуби първия сет с единствен пробив в десетия гейм, но във втората част доминираше и набързо изравни. Тя дръпна с 4:1 в решаващия трети сет, но с два поредни брейка Бартел обърна до 5:4 и сервираше за мача. Последва нов обрат и със серия от три гейма рускинята триумфира.

Така тя стигна до първи финал след завръщането си на корта през есента на миналата година след 16-месечно отсъствие заради три операции на коляното. Бившата номер 41 в световната ранглиста Гаспарян, която има една титла в Баку през 2015 година, в момента е 299-а в класацията на WТА.

В спора за трофея утре тя ще се изправи срещу сънародничката си Потапова (на снимката), която се справи без особени затруднения с Катерина Козлова (Украйна) с 6:2, 6:3 за по-малко от час, въпреки че в началото на втория сет на два пъти трябваше да наваксва пробив пасив.

17-годишната руска тийнейджърка, 132-а в света в момента, достигна до втори финал за сезона след турнира на родна земя в Москва през юли. Тя се стреми към първи трофей в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини