Мартина Навратилова: Федерер вече няма сили да бъде №1



23-03-2011 12:15 | Николай Драгиев

Легендата на женския тенис Мартина Навратилова обяви, че според нея Рафаел Надал и Новак Джокович ще доминират в следващите няколко години. Тя допълни, че е "трудно да си представи" Роджър Федерер отново като №1, макар швейцарецът все още да има сили за титла от "Големия Шлем".

 

За Навратилова няма начин Федерер да подобри постижението си от 237 седмици на върха в световната ранглиста. Така той изостава само с една седмица от вечния лидер Пийт Сампрас.

 

"Джокович играе невероятен тенис. Победи последователно Федерер и Надал и това му дава допълнителна увереност. Роджър е от другата страна на медала. Не виждам как той ще играе някога на нивото от преди три-четири години. Не казвам, че няма спечели титла от "Големия Шлем", но ще му е много трудно да се върне на върха в ранглистата," убедена е Навратилова.

 

"Надал е изключително доминиращ, а Джокович натрупа огромна увереност. Федерер вече загуби три пъти от Джокович, а освен това и на US Open миналата година. Това няма как да не ти влезе под кожата," допълва тя.

 

Навратилова не пропусна да коментира и ситуацията около британския номер 1 Анди Мъри. Тя отчита, че той може да спечели някой от най-големите турнири, но в случай че се справи с психологическия натиск, на който е поставен.

 

"С всяка изминала година за него ще става все по-трудно. Това е така, защото напрежението ще се увеличава. Той има талант, но му е трудно да намери правилната психическа настройка. Когато нещата не вървят, той се срива," смята Навратилова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини