Мъри по стъпките на Федерер - редуцира клей сезона



Мъри по стъпките на Федерер - редуцира клей сезона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-09-2018 10:34 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри заяви в интервю за "Скай Спортс", че най-вероятно ще редуцира сезона на клей догодина. 
В момента 31-годишният британец се намира под №311 в света, като е изиграл само 10 мача след завръщането си на корта през лятото. 


Мъри вече обяви, че след двата предвидени в програмата му турнира в Китай ще сложи край на сезона 2018, за да се подготви по-добре за началото на следващата година.


"От значение е колко мачове печелиш. Ако играеш с редуцирана програма - например 10 или 11 турнира в годината - но спечелиш само 10 мача, да изиграеш 20 мача за годината не е достатъчно", каза Мъри.


"Идеалната ситуация е да имаш по-лека програма, но да печелиш повече мачове. Но когато се завръщаш след дълго отсъствие, когато ранкинга ти е паднал и не си поставен в турнирите, това е трудно", добави той.


"Ще настроя графика си според това как се представям в турнирите. Ако печеля повече мачове, със сигурност ще намаля броя на турнирите, в които преди участвах.


В сезон 2016, моят най-добър сезон в тура, изиграх 15 или 16 турнира. Това не е много голям брой, но ако печелиш много може да означава около 80 мача, което е значителен брой", обясни британецът.


"Ще се опитам да редуцирам броя на мачовете, а не да се притеснявам толкова дали ще участвам в даден турнир или не. Ако спечеля турнира, винаги мога да пропусна следващата седмица - това е нещо, което досега на съм правил", каза той.
В последните две години Роджър Федерер избра да пропусне целия сезон на клей, за да бъде по-добре подготвен за Уимбълдън. Мъри призна, че може да последва в някаква степен този пример.


"Може би по време на сезона на клей ще редуцирам програмата си, ще играя по-малко, за да си дам по-добър шанс занапред в сезона, да имам повече време за тренировки и да дам възможност на тялото ми да се възстанови и почине", призна той. 
"Това отново е нещо, което не съм правил в своята кариера, но така работи програмата в нашия спорт", добави Анди. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини