Мъри слага край на сезона след Китай



22-09-2018 16:26 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри ще прекрати по-рано своя сезон 2018. Той ще участва на два предстоящи турнира в Китай, но няма да се завърне в европейските зали, с които традиционно завършва годината.


В момента Мъри се намира под №308 в света, след като в средата на миналия сезон беше №1, но загуби водачеството, а после се оттегли за дълго заради контузия и се завърна в средата на този сезон. 


Британецът се надява това решение да му помогне за по-силен старт на 2019-та година. 


"Ще се състезавам в Шънджън и в Пекин, след което ще приключи състезателната част на сезона. Ще пропусна последните няколко турнира през годината", каза Мъри в официално изявление във "Фейсбук".


"Имам нужда от дълъг период за тренировки и възстановяване, за да вляза в по-добра форма за началото на сезон 2019, където да съм готов за големите турнири. Така че няма да играя официално мачове след Азия, но ще се трудя здраво и ще опитам да се подобря", добави той.


"Изминалите месеци бяха позитивни. Усещането ми е, че направих големи крачки напред във възстановяването си операцията. Мисля, че с нов силен тренировъчен период, ще бъда още по-добре. Надявам се следващите няколко седмици в Китай да минат добре, нямам търпение", пожела си британецът.


Мъри се оперира през януари, като след операцията и завръщането си е изиграл девет мача. Последният от тях беше срещу Фернандо Вердаско във втори кръг на US Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини