Ще се завърне ли Григор към победите след поредната почивка?



22-09-2018 09:58 | Николай Драганов

В предпоследния уикенд на септември основаният преди година турнир "Лейвър Къп" ще прикове вниманието на всички феновe на тениса. В Чикаго в отборите на Европа срещу Света ще се съберат някои от най-големите имена. Едно от тях е световният №7 Григор Димитров, който ще защитава цветовете на Европа.


Но може ли българинът да покаже силно представяне в Чикаго, след като си взе почивка от тениса от US Open насам? Сезонът на Григор не е никак перфектен. В Монте Карло той достигна до полуфинал срещу Рафаел Надал, загубен с 4:6, 1:6, а след това в Барселона отстъпи на четвъртфиналите на Пабло Кареньо Буста. "Мастърс" турнирите в Мадрид и Рим бяха разочарование и Димитров отстъпи във втори кръг. На пресконференция българинът, доста разочарован, заяви: "Определено трябва да си почина известно време, за да преосмисля целия сезон на клей".


Кратката почивка приключи на "Ролан Гарос", където Григор не успя да постигне нещо особено и загуби в трети кръг от Фернандо Вердаско в три сета. Българинът нямаше късмет и на следващия турнир от Големия шлем, където още в първи кръг трябваше да срещне Стан Вавринка. След четири оспорвани сета, Димитров отново беше от страната на загубилия играч и така и не можеше да нареди парчетата от пъзела и да разбере къде греши. 


"Не знам, положението е такова, каквото е. Бих искал да знам повече в момента... Дадох всичко, което можех, за да се поставя в добра позиция. Работих здраво в последната седмица, така е жалко", коментира българинът и добави, че за съжаление е изгубил важните точки. 


Последва нова почивка и последният за годината турнир от Големия шлем - US Open. Опонентът отново беше Стан Вавринка и отново последва загуба, този път в три сета, а българинът беше без думи. Погледът му обаче казваше много за загубите, които се повтаряха. Вавринка намери думи и припомни, че при последната си поява на този корт триумфира с титлата. 


Днес Григор Димитров отново е в центъра на вниманието по време на впечатляващо събитие, на което са почти всички големи звезди на съвременния тенис. Българинът си взе нова почивка и е готов да покаже на съотборниците си, опонентите и феновете какво може Григор Димитров от съвсем близкото минало, когато през 2017-та спечели турнира в Синсинати и заключителната надпревара в Лондон. 


Би трябвало да се намира в добра форма след почивката. Но веднъж след като излезе на корта, единственото нещо от значение ще бъде неговият фокус и решителност, заедно със силата на ракетата му. 

Gale Moorman, TennisWorldUSA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини