Коленете на Надал са най-големият му противник



Коленете на Надал са най-големият му противник
Свързани играчи
Тагове
14-09-2018 11:16

Жоан Солсона, „Марка“

След двубоя си от третия кръг на US Open Рафаел Надал не пожела да коментира коленете си настоявайки, че сега не е моментът да води този разговор. Заради травма в дясното коляно Надал беше принуден да се откаже от полуфиналния си двубой срещу Хуан Мартин дел Потро и състоянието на коленете му отново стана обект на разговори. Това не е първият случай, в който той е принуден да се откаже от турнири заради подобна контузия.

Миналият октомври в Базел Надал се отказа без изобщо да излиза на корта. След това испанецът пробва късмета си в Лондон, но след първия двубой срещу Давид Гофен тялото му каза: „достатъчно“.

Болката в коляното и претоварването от стреса продължиха през декември, принуждавайки го да се откаже от демонстративния турнир в Абу Даби и надпреварата в Бризбън. По път за Australian Open Надал се отби в „Куйонг класик“, където загуби от Ришар Гаске.

Хроничният тендинит го измъчва през цялата му кариера, но изглеждаше, че в последно време Рафа контролира положението.

Първият случай, който мнозина си спомнят е от Уимбълдън 2007, когато Надал поиска помощ от физиотерапевт, тъй като едва се изправяше от болка, но отчаяно искаше да продължи мача. В този ден проблемът беше с дясното коляно, същото, което го принуди да се откаже от двубоя с Дел Потро в Ню Йорк.

Връщайки се обратно до 2008-а, той въобще не се появи на корта след Мастърса в Шанхай. Шест месеца по-късно травмата се завърна и го удари на „Ролан Гарос“, където той претърпя поражение от Робин Сьодерлинг.

През 2010-а Надал се сбогува рано с Australian Open, а причината отново беше дясното коляно. Проблемите се появиха и на Олимпийските игри в Лондон през 2012 и той изобщо не се завърна до 2013-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини