Александър Лазаров с открит урок за деца в София



13-09-2018 15:29 | Tennis24.bg

Ден преди началото на учебната година, децата в София ще могат да получат първи урок по тенис от държавния шампион на страната Александър Лазаров.

Българската федерация по тенис (БФТ) в партньорство със Столична община организират първа среща с тениса на 16-ти септември от 11 часа до 13 часа на централната алея към езерото с лилиите в Борисовата градина. Алекс Лазаров и други тенисисти от поколението на новите шампиони ще дадат безплатни уроци на желаещите, а събитието ще премине под знака "София - Европейска столица на спорта".

Откритите уроци по тенис са част от кампанията на БФТ „Новите шампиони“ – проект в подкрепа на млади спортни таланти в различни възрастови групи. През последните години рекорден брой български състезатели до 14 години са класирани в първите 100 на Европейската ранглиста, а само преди броени дни Адриан Андреев стана шампион на двойки в престижния турнир US Open. Освен да привлече вниманието към потенциала на тенис клубовете на територията на общината, съвместната инициатива е насочена и към популяризирането на постиженията на младите успешните спортисти.

Звезден треньор на 16 септември ще бъде един от най-изявените нови шампиони Александър Лазаров. Той самият стъпва на корта в ранна детска възраст и вече е сред най-успяващите български състезатели. Наскоро Александър спечели втората си ITF титла, на турнира в Грузия и прибави 18 точки в актива си за световната ранглиста. Той е и победител в Държавното лично първенство при мъжете, което се проведе във Велико Търново.

БФТ активно сътрудничи с местните администрации за развитие на интерес към заниманията с тенис сред подрастващите от различни възрасти. Само през настоящия сезон различни по ранг турнири за тенисисти от 12 до 18-годишна възраст бяха проведени в Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен и Варна.
Безплатни открити уроци по тенис в началото на новата учебна година ще бъдат организирани и в Благоевград, Бургас и Пазарджик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини