Новак триумфира в Ню Йорк и настигна Сампрас



10-09-2018 02:46 | Tennis24.bg

Новак Джокович спечели втора поредна титла от Големия шлем, след като триумфира на US Open.

 

31-годишният сърбин победи на финала Хуан Мартин Дел Потро с 6:3, 7:6(4), 6:3 след 3 часа и 15 минути. Аржентинецът се раздаде, но нямаше отговор на изключително стабилния Джокович.

Срещата започна с размяна на мощни удари от дъното на корта. Дел Потро първи затрудни съперника при негов сервис, като още във втория гейм поведе с 30:0, но Новак се справи. Аржентинецът взимаше своите подавания и изглеждаше, че Джокович ще има проблеми да го пробие.


Сърбинът нанесе своя удар в осмия гейм, който също започна по сходен начин - 40:0 за Дел Потро без изгледи за някакви проблеми в подаването му. Ноле обаче успя да се вкопчи и след пет поредни точки осъществи изненадващ пробив в ключов момент, поведе с 5:3, а минути по-късно от първия си сетбол затвори частта след 42 минути.

 

Вторият сет беше изключително равностоен и на практика предопредели крайния изход от мача и шампионската титла. Двамата размениха по един пробив, като Ноле първи проби за 2:1, но Дел Потро изравни за 3:3. 

 

Така се стигна до култов осми гейм при сервис на Ноле, продължил над 20 минути, в който сърбинът отрази три точки за пробив пред Дел Потро. В онзи момент от мача аржентинецът играеше по-добре от съперника и имаше своя шанс да се върне изцяло в мача, но сърбинът се справи, взе подаването си и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

 

 

В него Ноле първи проби още на старта, но Дел Потро обърна нещата и дори принуди Джокович да хвърли ракетата си. При 3:1 точки и сервис на Кулата на Тандил той допусна грешка и допусна да се стигне до равенство 3:3, а един минибрейк за Ноле до края реши частта.

 

В третата част Джокович също проби първи за 3:1, но Дел Потро се задържа още малко в мача и върна пробива още в следващия гейм. Отново, подобно на първите два сета, ключов беше осмия гейм, в който Ноле дръпна с 15:40 в подаването на съперника и проби от първия опит, а малко по-късно реализира първия си мачбол. 

 

Така Новак Джокович триумфира със своята 14-та титла от Големия шлем, което го нарежда на трето място във вечната класация заедно с легендната на американския тенис Пийт Сампрас. Пред него са само Рафаел Надал с неговите 17 титли и Роджър Федерер, който има 20 трофея. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини