Уилямс и Осака ще спорят за титлата от US Open



07-09-2018 08:47 | Николай Драганов

Серина Уилямс се класира за девети път на финал на US Open, като в битката за седма титла ще се премери сили с японката Наоми Осака.


Носителката на общо 23 титли от Големия шлем победи категорично Анастасия Севастова с 6:3, 6:0 на полуфиналите, класирайки се на общо 31-ви финал в турнир от Големия шлем.


За Серина това е втори пореден финал от Големия шлем, след като преди няколко месеца достигна до такъв и на Уимбълдън, където отстъпи на Ангелик Кербер. 


В последните си две участия в Ню Йорк американката отстъпи на полуфиналите - през 2015-та, когато се бореше за календарен Голям шлем, беше спряна изненадващо от Роберта Винчи, а през 2016-та - от Каролина Плишкова. През миналата година тя пропусна надпреварата заради своята бременност. 


Ако успее да триумфира в съботния финал, Уилямс ще изравни вечния рекорд на Маргарет Корт от 24 титли от Големия шлем, натрупани преди Откритата ера и след нея. 


Нейна съперничка по пътя към това постижение ще бъде 20-годишната японка Осака, която се наложи с 6:2, 6:4 над миналогодишната финалистка Мадисън Кийс. 


"Честно казано, това е невероятно. Преди една година по това време, аз буквално се борех за живота си в болницата", каза изключително развълнуваната Серина Уилямс в интервюто на корта след мача срещу Севастова. "Така че всеки път, когато излизам на този корт, съм изключително благодарна, че имам възможността да практикувам този спорт. Независимо какво ще се случи в който и да е мач - финал или полуфинал - аз вече се чувствам като победител", добави Серина. 


Ако успее да спечели титлата, тя ще стане най-възрастната тенисистка, която триумфира с трофей от Големия шлем. Двубоят и срещу Севастова ще бъде запомнен с нетипичната за нея игра активна игра край мрежата. "Работих здраво върху волетата си, спечелила съм доста турнири на двойки, така че знам как да играя волета. Просто обикновено отивам към мрежата, за да се здрависам", с усмивка коментира Уилямс.


Люботен момент не липсваше и в интервюто на Осака след мача с Кийс. Японката, която не крие симпатиите си към Серина, беше попитана как е успяла да спаси всичките 13 точки за пробив в мача. "Ще прозвучи лошо, но просто си мислех: "Толкова много искам да играя със Серина". А на въпроса "Защо" отговори: "Какво имате предвид? Защото е Серина". Помолена да изпрати съобщение към Серина, 20-годишната японка заяви: "Обичам те!", след което се засмя, покри лицето си с ръце и добави: "Обичам всички". 


На финала на US Open 2018 Серина Уилямс и Наоми Осака ще се срещнат за втори път в историята. Единственият им двубой беше през тази година в Маями, когато на старта на турнира японката се наложи над своя идол с 6:3, 6:2. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини