Сестрински сблъсък на US Open



30-08-2018 10:17 | Станко Димов

Серина Уилямс ще се изправи срещу сестра си Винъс Уилямс за 30-и път в петък вечер. Двете си осигуриха дуел в третия кръг на US Open, след като се поздравиха с чисти победи в двубоите си в сряда. Винъс се наложи с 6:4, 7:5 над италианката Камила Джорджи, а малко след това Серина надви с 6:2, 6:2 германката Карина Витхьофт във вечерната сесия.

В петък двете сестри ще се срещнат в турнир от Големия шлем за 16-и път, но това ще бъде първият случай от 20 години насам, в който те ще премерят сили в толкова ранен стадий на мейджър надпревара.

За последно те играха в Шлема на финала на Australian Open 2017, когато Серина се наложи и след това не игра заради майчинство.

„Последният път, когато играхме на Australian Open беше нечестно, защото на корта бяха две срещу една. Сега ще бъде по-справедливо“, коментира Винъс със завидно чувство за хумор.

„Мисля, че и двете сме по-добри сега. Когато играем една срещу друга показваме най-добрия си тенис. Надявам се, че и този път ще се получи“, добави Винъс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини