Рафа: Не съм спирал да тренирам



Рафа: Не съм спирал да тренирам
Свързани турнири
Свързани играчи
23-12-2009 00:41 | Станко Димов

Рафа Надал призна, че след края на сезона въобще не е успял да си почине от тежката година, а веднага се е заел да тренира за новата година. Той не пропусна да разкритикува отново графика, изготвен от АТР, според който тенисистите нямали време за никаква почивка. Интересното е, че световният номер 1 Роджър Федерер е на противоположно мнение, като смята, че всеки тенисист сам е отговорен на колко турнири ще играе и на кои не.


Фото: www.rafaelnadal.com


"Въобще не успях да си почина. След края на Купа "Дейвис" отново започнах да тренирам усилено за новия сезон. Много ми се иска да имаме повече време за възстановяване. Явно е, че за нас ще бъде тежко, но поне тенисистите след нас дано имат късмет да играят по-малко през годината. Няма как да нарушим правилата, защото иначе има чудовищни санкции", обясни Рафа.

"Ето сега 2 седмици ще бъда в Австралия (18-31 януари), а след това трябва да съм в Ротердам (8-14 февруари). След това ще имам 3 седмици почивка преди мача за Купа "Дейвис" с Швейцария. Дано успея да се подготвя за всички", допълни испанецът.


Фото: www.rafael-nadal.net




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини