Датската принцеса с трети пореден финал



19-03-2011 08:25 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки продължава с великолепното си представяне. Датчанката достигна финал на турнира в Индиън Уелс с впечатляваща победа с 6:1, 6:2 над друга бивша лидерка в ранглистата Мария Шарапова. До финалната среща достигна и Марио Бартоли. Французойката надви също толкова лесно Янина Викмайер с 6:1, 6:3.

 

В типичния си стил Вожняцки с изумителна лекота абсорбираше мощните удари на Шарапова и в същото време почти не грешеше. Въпреки разгромното 6:1, 6:2 двубоят продължи 80 минути и повечето геймове бяха малко или повече равностойни. Маша регистрира 19 уинъра срещу 6 за Каролина, но непредизвиканите грешки в полза на рускинята бяха 41.

 

"Играх добре," лаконична бе Каролина, която достигна трети пореден финал. "Винаги е трудно да играеш с Мария, но аз изпълних най-важната си задача, а тя бе да се движа добре по корта."

 

"Нейните удари бяха много мощни, но аз се стараех да съм на правилното място и да й отвръщам по моя начин."

"Трябва опонентите ми да играят много добре, за да ме победят. Няма да изброявам имена, тъй като ще пропусна някой," допълни тя.

 

Другата финалистка Марион Бартоли също остана доволна от представянето си като уточни, че отдавна е заслужавала да бъде на финал на надпревара от категорията Premier Mandatory.

 

"Беше въпрос на време. Имам всичко нужно в играта си, за да бъда в заключителната фаза на турнирите. Била съм на финал на Уимбълдън и това ми помогна да не губя вяра след някои не толкова добри резултати," обясни Бартоли.

 

С представянето си Бартоли отново ще се завърне в топ 10 за сметка на Мария Шарапова. "Нямам какво да губя във финала срещу Каролин, която наскоро ме победи доста лесно," смята още Бартоли.

 

Бартоли и Вожняцки се играли шест пъти до момента и датчанката води с 4:2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини