Ето кои достигнаха до полуфиналите в Синсинати



18-08-2018 10:15 | Станко Димов

Станаха известни всички полуфиналисти на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Синсинати. Това са Новак Джокович, Марин Чилич, Роджър Федерер и Давид Гофен, като на всеки от тях му се наложи да изиграе по два мача в рамките на няколко часа.

След като надви шампиона от миналата година Григор Димитров при доиграването, Новак Джокович успя да се справи и с Милош Раонич – 7:5, 4:6, 6:3. Негов съперник на полуфиналите ще бъде друг представител на Балканите – Марин Чилич, който в петък победи последователно Карен Хачанов и Пабло Кареньо Буста.

Припомняме, че надпреварата в Синсинати е единствената от Мастърс 1000 сериите, която Джокович никога не е печелил. Той има 5 загубени финала в Охайо.

Денят беше натоварен и за 7-кратния шампион Роджър Федерер. Швейцарецът, за когото това е първи турнир след краха на Уимбълдън, надви първо Леонардо Майер – 6:1, 7:6 (6), а след това пречупи и Стан Вавринка в изцяло швейцарски дуел – 6:7 (2), 7:6 (6), 6:2. На полуфиналите Федерер ще срещне Давид Гофен, който в рамките на няколко часа се справи с кулите Кевин Андерсън и Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини