Григор Димитров: Условията в Синсинати пасват на играта ми



14-08-2018 11:00 | Станко Димов

Григор Димитров няма търпение да излезе на корта в Синсинати и да започне защитата на трофея си от миналата година. Тази вечер българинът ще научи името на първия си съперник в Охайо, а той ще бъде определен от двубоя между Дамир Джумхур и Миша Зверев. Димитров даде специално интервю за TennisTV, в което сподели чувствата си в навечерието на един от любимите за него турнири.

„Всеки път когато се завръщам в турнир, от който имам добри спомени, се чувствам добре. Турнирът е същият, но вече е друг сезон, така че трябва да започна от първия мач. Точно това направих миналата година и това ще опитам да направя сега“, започна Димитров.

„В схемата има много силни тенисисти, които са в отлична форма в момента, както и през цялата година. Трябва да остана концентрирам и да се фокусирам върху собствената си игра. Да мисля мач за мач, както направих миналата година. Условията тук много ми харесват. Горещо е, а това пасва отлично на играта ми. Ще се опитам да извлека предимство от всичко, което ни заобикаля тук.

Не мисля за точките. Просто е – ако играеш добре и печелиш мачовете си, тогава ще растеж в ранглистата. Ако не играеш добре и губиш – падаш надолу. Миналата седмица изиграх няколко последователни двубоя, което беше добра новина за мен след, след като отсъствах няколко седмици.

Не мога да кажа кой е фаворит тук, има много момчета, които се намират в страхотна форма. Има и такива, които в последните месеци не са в оптимално състояние, но цялостно са страхотни играчи и винаги могат да те изненадат. Обичам този турнир, обичам цялата организация и всичко, с което се сблъскваме тук. Надявам се да се представя добре и тази година“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини