Джокович: Тайно се надявам да стана №1 още този сезон



06-08-2018 16:35 | Станко Димов

Новак Джокович обяви „тайните си надежди“ да се върне на върха на ранглистата още този сезон. Преди няколко седмици сърбинът спечели Уимбълдън и се завърна в Топ 10, но добрите новини за него не свършват тук. Миналият сезон сърбинът приключи с турнирите на Уимбълдън, което означава, че до края на 2018-а година той няма за защита нито една точка.

„Първото място в света винаги е цел“, коментира Джокович пред „Спорт клуб“.

„Тайно се надявам, че ще имам тази възможност (да се върне на върха) до края на сезона. Това не зависи само от мен, разбира се, но и от резултатите на другите играчи и това как се представят те в следващите месеци. Но фактът, че нямам да защитавам нито една точка до края на годината е окуражаващ за мен“, допълни сърбинът.

Наскоро Джокович обяви, че голямата му цел сега е US Open. „Преди турнира в Ню Йорк ще участвам в Торонто и Синсинати. Това са важни надпревари и искам да се представя силно там“, каза роденият в Белград тенисист.

Джокович е поставен под №9 в схемата в Торонто, където още на старта ще има сериозно препятствие – Хьон Чун. Именно кореецът спря Ноле на Australian Open през януари, но в момента сърбинът е значително по-добро състояние.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини